ua en ru

В Сумській області захисників України "привітали" кліпом із символікою "ДНР"

В Сумській області захисників України "привітали" кліпом із символікою "ДНР" Фото: конотопський будинок культури (wikimapia)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

В місті Конотоп Сумської області під час урочистих заходів до Дня захисників України організаторами було використано відеоряд музичного кліпу з символікою терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Поліції Сумської області.

В поліції повідомили, що під час урочистих заходів, які проходили у міському палаці культури, в танцювальному номері організатори використали відеоряд із символікою "ДНР".

"Під час виконання одного з номерів концертної програми як фон було використано варіант відеокліпу на пісню Поліни Гагаріної "Кукушка", який в інтернент-ресурсах ще має назву "Битва за Донбас", - йдеться у повідомлені Нацполіції.

В поліції нагадали, що відео було відзняте в окупованому Донецьку. В ньому використовються фрагменти, де чітко видно символіку сепаратистів - прапори, шеврони, а також обличчя ватажків.

"Даний факт було негайно зафіксовано працівниками Конотопського відділу поліції та внесено до ЄРДР за ознаками ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті)", - повідомили у поліції.

Зараз працівники поліції, прокуратури й СБУ з’ясовують, хто міг бути зацікавлений у такій провокації.

Нагадаємо, у поліції підвели підсумки роботи під час заходів 14 жовтня. Як відзначив начальник головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко, загалом заплановані заходи пройшли без грубих порушень правопорядку.