ua en ru

У поліції підвели підсумки роботи під час заходів 14 жовтня

У поліції підвели підсумки роботи під час заходів 14 жовтня Фото: Андрій Крищенко (facebook.com/Андрій Крищенко)

Загалом заплановані заходи пройшли без грубих порушень правопорядку

У поліції підвели підсумки роботи під час заходів, що відбулися в Києві 14 жовтня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції Києва.

Як відзначив начальник головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко, загалом заплановані заходи пройшли без грубих порушень правопорядку.

"Під час акції у Маріїнському парку затриманих не було, сутичок теж не було, були лише суперечки із поліцією: відповідно до заявки, члени громадської організації намагалися пошкодити пам’ятники, але поліція цьому завадила, оскільки питання їх знесення потрібно вирішувати у законний спосіб", - сказав він.

Крищенко зауважив, що марш від парку імені Тараса Шевченка до Європейської площі пройшов спокійно: участь у ході взяли близько 15 тис. осіб. Крім того, кілька громадських організацій проводили акції на Майдані Незалежності, і керівник однієї із них намагався встановити намет.

"Поліція завадила цьому, оскільки відбувалися державні заходи з нагоди Дня захисника України, а заявок на проведення цієї акції не було. Трьох осіб доставили до районного управління, з ними провели профілактичні бесіди і відпустили. Але поліцейські зберуть матеріали і вирішать питання щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності", - повідомив керівник столичних поліцейських.

При цьому Крищенко відзначив, що напередодні святкувань правоохоронці провели серйозну профілактичну роботу із організаторами та учасниками заходів, зокрема постійно працювала поліція діалогу, яка роз’яснювала норми чинного законодавства.

"Зокрема біля Києво-Печерської лаври виявлено близько сотні осіб, яких доставили до управління поліції для встановлення їх анкетних даних та проведення профілактичної бесіди", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ввечері 14 жовтня члени організацій С14 та "Традиція і порядок" розгромили офіс СДПУ(о) біля столичної станції метро "Університет". Акція розпочалася після завершення спільного маршу націоналістів в Києві.