ua en ru

У Сумській області затримали дезертира

У Сумській області затримали дезертира Фото: солдат (РБК-Україна)

Солдат з метою ухилитися від обов'язків військової служби самовільно залишив територію військової частини

У Сумській області 7 листопада правоохоронці затримали солдата строкової служби. Про це повідомляє пресс-служба військової прокуратури.

Повідомляється, що в результаті першочергових слідчих (розшукових) дій, військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України спільно з відділенням Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ та ГУ Нацполиции в Сумській області затриманий військовослужбовець строкової служби військової частини А1476 солдатів.

Як наголошується, 6 листопада під час несення служби в добовому наряді солдатів з метою ухилитися від обов'язків військової служби самовільно залишив територію військової частини А1476 разом з виданим йому зброєю - автоматом АКС-74 і 60 патронами до нього.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України. Організовано виробництво досудового слідства, в ході якого, крім іншого встановлюються причини і умови, що сприяли вчиненню кримінального злочину.

Нагадаємо, на початку листопада в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі затримали військового, , який раніше втік з військової частини.