ua en ru

У Сумській області викрили незаконну вирубку лісу майже на мільйон гривень

У Сумській області викрили незаконну вирубку лісу майже на мільйон гривень Фото: вирубка лісу (РБК-Україна)

У Сумській області Служба безпеки України викрила чиновника одного з агролісгоспів у зловживанні службовим становищем та підробленні документів на вирубку лісу. Такі дії завдали шкоди державі на 926 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляється, інженер з лісокористування, знаючи, що на певній території підприємства санітарна вибіркова рубка вже проведена, незаконно оформила новий лісорубний квиток, в який внесла неправдиві відомості. На підставі цього документа наприкінці 2019 року було зрубано 325 дерев на землях лісового фонду.

Правоохоронці повідомили чиновнику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Закарпатській області СБУ викрила дві схеми незаконної вирубки лісу на понад 3,5 млн гривень. Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження, у межах якого посадовцям повідомлено про підозру.

Крім того, у Волинській області чиновники лісового господарства видавали лісорубні квитки без законних підстав. Через це державі завдано збиток у 17 мільйонів гривень.

Також РБК-Україна повідомляло, що через повені на заході України Генеральна прокуратура відкрила кілька кримінальних справ, у тому числі - через незаконні вирубки лісів.