ua en ru

У Сумській області споживання газу збільшилось на 13%

У Сумській області споживання газу збільшилось на 13% У Сумській області споживання газу збільшилось на 13%

За 2016 рік у Сумській області спожито 860 млн куб. м газу

За 2016 рік у Сумській області спожито 860 млн куб. м газу, що на 13,1% більше ніж у 2015 році. Збільшення обсягу розподілу блакитного палива відбулось за рахунок споживачів, які використовують газ для побутових потреб та промислових підприємств, повідомляє прес-служба "Сумигазу".

У порівнянні з попереднім роком обсяг розподілу природного газу населенню збільшився на 17 % та склав 418,4 млн куб. м. Зростання споживання блакитного палива спостерігається переважно у тих побутових споживачів, які мають субсидії.

За словами комерційного директора ПАТ "Сумигаз" Дениса Черненка, найістотніший приріст споживання газу у порівнянні з попереднім роком спостерігається у опалювальний період, коли субсидії отримує більша частка домогосподарств. "У випадках коли надані субсидії вдвічі перевищували фактичне використання, споживачі намагались випалити максимальну кількість газу, на яку надана компенсація", - додав він.

Промисловим підприємствам розподілено 241,1 млн куб. м. природного газу, що на 21,6% більше ніж у 2015 році. Проте, установи і організації, що фінансуються з державного бюджету, зменшили використання газу на 4,1%, отримавши 15,5 млн куб. м., підприємства ТКЕ – на 1,8%, 185 млн куб. м.