ua en ru

У Сумській області споживачі газу без субсидій за місяць наростили борги

У Сумській області споживачі газу без субсидій за місяць наростили борги У Сумській області споживачі газу без субсидій за місяць наростили борги

З початком опалювального періоду значно погіршився рівень розрахунків за спожитий природний газ серед клієнтів ТОВ "Сумигаз Збут". Заборгованість споживачів, які ще не оформили субсидії, сягнула майже 50 млн грн, повідомляє прес-служба компанії.

Щоб припинити зростання заборгованості лише в листопаді припинено газопостачання 30 боржникам. Наприкінці жовтня борг мешканців Сумщини, які не оформили субсидії, складав близько 50 млн грн.

"Рекомендуємо споживачам не накопичувати боргів, адже з прийдешнім похолоданням обсяги споживання газу знову зростуть і в подальшому буде ще важче розрахуватися за енергоносії", - радить директор ТОВ "Сумигаз Збут" Олена Руденко.

У прес-службі зазначають, що наразі "Сумигаз Збут" змушений вдаватися до відключення споживачів від газу, у зв’язку з тим, що борги за газопостачання зростають. Більшість боржників не йдуть на конструктивний діалог та звертаються у компанію лише після того, як газопостачання припиняється, заявили у компанії.

З початку року 1713 боржникам припинили газопостачання з метою недопущення подальшого зростання заборгованості за спожитий природний газ, що може призвести до зриву опалювального періоду, йдеться у прес-релізі.