ua en ru

У Сумській області споживачі газу накопичили понад 210 млн гривень боргів

У Сумській області споживачі газу накопичили понад 210 млн гривень боргів У Сумській області споживачі газу накопичили понад 210 млн гривень боргів

Побутові споживачі Сумської області накопичили 210,7 млн гривень боргів за газ

На початок 2017 року побутові споживачі Сумської області накопичили 210,7 млн грн боргів за природний газ. За рік заборгованість зросла на 121,4 млн грн, повідомляє прес-служба "Сумигаз збуту".

За даними компанії, серед 4 тисяч найбільших боржників рекордною є несплата у розмірі 30 тис. грн.

Тенденція зростання заборгованості змусила ТОВ "Сумигаз Збут" розіслати попередження найбільшим боржникам, оскільки за деякими особовими рахунками борг сягає 30 тис. грн. Якщо після отримання попередження споживачі не погашають борги та не звернулися до центру обслуговування клієнтів "Сумигаз Збуту" для оформлення угоди погашення, компанія ініціює припинення газопостачання та подає позов до суду, заявили у прес-службі.

"З початку року значно погіршилась ситуація з розрахунками за спожитий природний газ. У межах чинного законодавства, коли накопичені борги систематично не погашаються, компанія зобов’язана припинити споживачам газопостачання. Тому ми розіслали 4 тисячі повідомлень, для упередження накопичення заборгованості", - зазначила директор "Сумигаз Збут" Олена Руденко.