ua en ru

У Сумській області начальника відділу виконавчої служби затримали на хабарі

У Сумській області начальника відділу виконавчої служби затримали на хабарі Фото: затримання виконавця на хабарі

Посадовець отримав 500 доларів за зняття арешту з автомобіля

У Сумській області 26-річного начальника одного з міськрайонних відділів Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області затримали під час одержання хабара. Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції.

«У службовому кабінеті оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Сумській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі обласної прокуратури вилучили 500 доларів США, які він отримав у якості "подяки" за зняття арешту з автомобіля», - йдеться в повідомленні.

altalt
Фото: затримання на хабарі посадовця виконавчої служби

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ст. 368) правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше прокуратура Волинської області спільно з Управлінням СБУ задокументували факт отримання хабара в розмірі 1500 доларів начальником управління державної виконавчої служби області.