ua en ru

У Сумській області чоловік зізнався поліції у зберіганні арсеналу зброї та боєприпасів

У Сумській області чоловік зізнався поліції у зберіганні арсеналу зброї та боєприпасів Фото: поліція вилучила арсенал зброї

Раніше він займався незаконним обігом зброї і наркотиків

До співробітників Конотопського відділу поліції звернувся місцевий житель (33 роки), який повідомив, що хоче добровільно видати поліції зброю та боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Сумської області.

Чоловік вже попадав у поле зору правоохоронців за скоєння злочинів пов’язаних з незаконним обігом зброї та наркотиків.

"Він розповів, що частину заборонених предметів розкопав на території колишньої військової частини під час пошуку металобрухту, інше майно дісталось йому від покійного батька. Загалом працівники поліції вилучили чотири мисливські рушниці, три пістолети, гвинтівку, дві металеві частини до карабіну та гвинтівки, а також 184 різнокаліберних набої. Все ці речі громадянин зберігав у підсобному приміщенні неподалік свого місця мешкання", - зазначають в повідомленні.

altaltalt

Фото: вилучена зброя та боєприпаси

Повідомляється, що вилучені речі направлені на експертне дослідження. За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами), санкція якої передбачає до семи років позбавлення волі.

Але згідно до ч.3 цієї ж статті, чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності, оскільки добровільно здав заборонені предмети органам влади.

Нагадаємо, в центрі Києва поліцейські вилучили у водія автомат Калашникова. У багажнику легковика також виявлено магазин і набої до зброї.