ua en ru

У Сумській області судитимуть групу, яка торік викрала партію тепловізорів

У Сумській області судитимуть групу, яка торік викрала партію тепловізорів Ілюстративне фото (soe.com.ua)

У 2017 році зловмисники викрали машину з тепловізорами

У Сумській області передали до суду обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка у 2017 році викрала дві партії тепловізорів. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу прокуратури Сумської області.

Зазначається, що вартість техніки складає понад 10 млн. гривень. Слідство встановило, що житель Чернігова дізнався про договір купівлі-продажу, укладений між російським виробником телевізорів торгівельної марки LG та двома київськими підприємствами.

"Увже з листопада 2017 року зловмисник почав ретельно планувати викрадення вказаного майна. Він залучив до протиправної діяльності іще трьох осіб. Далі орендував у жителя Глухівського району Сумської області гараж-бокс. Наступним кроком стало працевлаштування одного зі спільників водієм до підприємця-перевізника", - зазначили у прокуратурі.

Наприкінці грудня 2017 року водій за кермом вантажівки із 1067 телевізорами та 9 моніторами перетнув державний кордон України на міжнародному пункті пропуску "Бачівськ" у Сумській області та завіз товар до орендованого гаража. Потім група зловмисників доставила викрадене майно у Чернігів, де його реалізували.

"Як з’ясувалось у ході слідства, двоє із затриманих за аналогічною схемою у листопаді викрали ще 914 телевізорів. Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України", - розповів прокурор Сумської області Олександр Іванющенко.

Загальна вартість викрадених телевізорів та моніторів становить 5 млн 836 тис. гривень, автотранспорт оцінений у 446 тис. гривень.

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

У Сумській області судитимуть групу, яка торік викрала партію тепловізорів

Фото: викрадена вантажівка (facebook.com/lysenko.andrii)

Нагадаємо, нещодавно в Одеській області затримали громадянина Молдови, який намагався ввезти до України набої, тепловізор та глушник.