ua en ru

Суд залишив під вартою посадовця "Красноармійськвугілля"

Суд залишив під вартою посадовця "Красноармійськвугілля" Фото: прокуратура

Арештованому загрожує до 6 років позбавлення волі

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури Донецької обл. та залишив за ґратами посадовця ДП "Красноармійськвугілля". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Апеляційний суд Донецької області не задовольнив скаргу захисту та залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 мільйон гривень посадовцю ДП "Красноармійськвугілля", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що під час досудового розслідування встановлено що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, впродовж лютого-квітня поточного року незаконно реалізував 19 тис тон вугілля комерційним структурам за заниженою вартістю на суму 10,5 млн грн. Внаслідок чого, ДП "Красноармійськвугілля" завдано шкоди у сумі близько 22 млн грн.

"На теперішній час посадовцю держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Арештованому загрожує до 6 років позбавлення волі", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні приймуть закон, який визначить відповідальність за зловживання повноваженнями.