ua en ru

Сумській дитячий футбольний центр "Барса" стане партнером ФК "Барселона" в Україні

У Сумах було підписано угоду про співпрацю між керівництвом дитячого футбольного центру "Барса" і представниками керівної компанії ФК "Барселона".

"Головною метою даного партнерства, ініціатором якого став губернатор Сумскої обл. Юрій Чмирь, є отримання ФЦ "Барса"ліцензії, що дозволяє використовувати в своїй роботі методику ФК "Барселона" з підготовки юних футболістів", - заявив на прес-конференції генеральний директор керівної компанії ФК "Барселона" Франсіско Балье.

За його словами, при виконанні низки умов планується, що цю методику в Сумах будуть використовувати вже з початку наступного року.

"Угода передбачає декілька етапів її реалізації. Ми плануємо, що до кінця цього року ФЦ "Барса" отримає ліцензію на нашу методику, і вже з початку наступного року вона буде використовуватися в підготовці юних футболістів. Поки ж ми займаємося діагностикою, тобто вивченням можливостей футбольного центру. Ми хочемо більш детально проаналізувати тренувальний процес, організацію роботи. Після чого, зрозуміло, надійдуть певні вимоги і завдання. Це пілотний для України проект, і ми не сумніваємося, що він буде успішним", - сказав Франсіско Балье.

"Ми вперше розвиваємо відносини з Україною. Футбольний центр "Барса" має ідеальні умови. Є величезне бажання, зусилля, професіоналізм і серйозність підходу. Ці якості сумчан дозволяють перейти їм від мрії до реальності. Головна перевага проекту футбольного центру "Барса" - його соціальна складова. Важливо, що футболом може займатися багато дітей, навіть тих, які не мають для цього фінансової можливості", - зазначив Франсіско Балье.

Генеральний директор управляючої компанії ФК "Барселона" переконаний, що тісна співпраця сумської та іспанської сторін допоможе інтенсивно розвивати футбольний центр "Барса" і підвищувати рівень футболу на Сумській обл. і в Україні. До того ж, найкращі українські футболісти матимуть реальний шанс потрапити до складу "Барселони".