ua en ru

Сумська міліція заперечує факт застосування вогнепальної зброї проти активістів

Правоохоронці Сумської області звертаються до мешканців міста та області не порушувати громадський порядок і дотримуватися вимог чинного законодавства під час проведення масових заходів.

Правоохоронці Сумської області звертаються до мешканців міста та області не порушувати громадський порядок і дотримуватися вимог чинного законодавства під час проведення масових заходів в обласному центрі. Про це повідомили у СЗГ УМВС в Сумській області.

Так, 19 лютого під час мітингу в обласному центрі правоохоронці зафіксували випадки грубого порушення громадського порядку. Найбільшу кількість таких порушень було зафіксовано під час спроби захопити приміщення Сумського міського відділу міліції. Там мітингувальники зірвали ворота огорожі відділу, знищили камери відеоспостереження і розбили вікна.

Під час припинення порушень громадського порядку, працівники міліції діяли в рамках, передбачених законом. "Хочемо зазначити, що повідомлення деяких ЗМІ про застосування міліцією вогнепальної зброї не відповідають дійсності. Нині по медичну допомогу звернулися чотири співробітники міліції. Обставини отримання тілесних ушкоджень і ступінь їх тяжкості - встановлюються", - йдеться в повідомленні СЗГ УМВС в Сумській обл.