ua en ru

Сумарний борг харківського приладобудівного заводу ім.Шевченка складає 60 млн грн.

Сумарний борг харківського приладобудівного заводу ім.Шевченка складає 60 млн грн. Як повідомив на засіданні господарського активу Харківської обл. виконавчий директор підприємства Віктор Гущин, це борги по кредитах, перед співробітниками і в держфонди, передає кореспондент РБК-Україна.

Заборгованість, за словами В.Гущина, утворилася як внаслідок фінансової кризи, так і через відмову «Укртелекому» купувати у підприємства телекомунікаційне устаткування для сільських телефонних станцій на суму 42 млн грн.

У листопаді 2009 р. на заводі рішенням суду почалася процедура санації. План передбачає досягнення «точки беззбиткової» в четвертому кварталі цього року. За цей час підприємство планує випустити продукції на 55 млн грн. «Контракт по «Булату» на 20,7 млн грн, де 5 млн грн нам недоплатило по авансу. Ще 10 млн грн обіцяно попереднім керівництвом Мінпромполітики на всі 29 танків. Ці гроші виділяли на зарплату і для стабілізації ситуації на заводі. Зобов'язання не виконали. Крім того, в ці 55 млн входять 15 млн грн від реалізації контрактів по енергетиці, і 6 млн - контракти по цивільній продукції», - сказав В.Гущин.

Для реалізації плану санації завод ім.Шевченка планує отримати кошти на загальну суму 115 млн грн. Ці гроші поступлять від реалізації майна, яке не бере участь у виробничому процесі, і від продажу будівель і споруд загальною площею 157,4 тис. кв м. Решта коштів, за словами директора підприємства, поступить від реалізації машин, від виробничої діяльності і від повернення дебіторської заборгованості.

110 млн грн планується направити на вдосконалення технології виробництва, розробку нових видів продукції і поповнення обігових коштів.

Також, за словами В.Гущина, Мінпромполітики обіцяє виділити заводу із стабілізаційного фонду 30 млн грн.