ua en ru

Сума боргу юросіб перед "Донецькобленерго" на 1 березня становить 1,6 млрд грн

Сума загального боргу підприємств області перед ВАТ "Донецькобленерго" станом на 1 березня 2012 р., складає більше 1,6 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Найбільшими боржниками є комунальні підприємства області: станом на 1 березня заборгованість тільки КП "Вода Донбасу" склала більше 1 млрд грн, або 64% від загальної заборгованості споживачів юридичних осіб, борг "Донецьктеплокомуненерго" - 86 млн грн.

Не розплачується за спожиту електроенергію споживач вугільної промисловості - ДП "Донвуглереструктуризація", яке має заборгованість у сумі 33 млн грн.

Директор з енергозбуту ПАТ "Донецькобленерго" Володимир Парієнко підкреслив: "Зазначені підприємства вже кілька років не в повному обсязі перераховують кошти вже за спожиті енергоресурси, намагаючись різними способами піти від зобов'язань по оплаті. В результаті, енергетика регіону недоотримує гроші, призначені на підтримку і зміцнення електрогосподарства. ПАТ "Донецькобленерго" не має можливості проводити розрахунки з ДП "Енергоринок". Поки вдається уникати заборгованостей по зарплаті перед трудовим колективом. Але з кожним днем ситуація все більш критична".

Парієнко доавил, що "критичний стан розрахунків змушує нас вдатися до непопулярних заходів - відключень".

Нагадаємо, чистий прибуток "Донецькобленерго" за 2011 р. виріс в 2 рази і склав 59 тис. грн порівняно з 29 тис. грн за 2010 р.

ПАТ "Донецькобленерго" - одна з найбільших енергетичних компаній України, входить до складу ДТЕК.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). У вугільний сегмент ДТЕК входять ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" (об'єднує 10 шахт), ТОВ "ДПЕК Добропіллявугілля" (5 шахт), ПАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Ровенькиантрацит" (6 шахт і 3 збагачувальні фабрики), ТОВ "ДПЕК Свердловантрацит" (5 шахт і 3 збагачувальні фабрики), ТДВ "Шахта "Білозерська" і п'ять збагачувальних фабрик. Сегмент створення представлений ТОВ "Східенерго", ВАТ "Западенерго" і ВАТ "Дніпроенерго".