ua en ru

У Сумах підприємці протестували проти посилення карантину

У Сумах підприємці протестували проти посилення карантину Фото: протест у Сумах (facebook.com/cukr.city)

У Сумах сьогодні, 10 жовтня, місцеві підприємці протестували під будівлею міської ради на площі Незалежності. Мітингувальники виступали проти посилення карантину після потрапляння міста до "червоної зони" карантину.

Про це повідомляє місцеве видання Sumy.Today.

Підприємці вимагали дозволити роботу закладів громадського харчування, кафе, ресторанів та торгівельних центрів, попри високий рівень поширення COVID-19.

До протестувальників вийшов мер міста Олександр Лисенко та пояснив, що місцева влада не має повноважень пом'якшувати введені урядом обмеження, але їх можуть переглянути, якщо ситуація покращиться за тиждень.

Водночас представник одного з сумських торгово-розважальних центрів заявив, що заклад продовжить працювати після введення нових обмежень. Решта підприємців також вирішили не закривати свої заклади.

Фото: протест у Сумах (facebook.com/cukr.city)

Нагадаємо, з 12 жовтня Суми опиняться у "червоній зоні" карантину за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС. У "червону зону" також потрапив і Канів.

РБК-Україна розповідало, які обмеження введуть у Сумах та Каневі з 12 жовтня.

Додамо, за час карантину в Україні правоохоронці склали понад 30 тисяч адмінпротоколів на порушників карантинних обмежень.