ua en ru

У Сумах комуніста на рік позбавили волі за пропаганду сепаратизму

У Сумах комуніста на рік позбавили волі за пропаганду сепаратизму Фото: Служба безпеки України

Злочинець поширював листівки із закликами до відділення від України

Ямпільський районний суд Сумської області визнав винним жителя смт. Свеса в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (порушення територіальної цілісності і недоторканності України). Про це повідомляє прес-служба СБУ на сторінці в Facebook.

Так, згідно з повідомленням, наприкінці жовтня минулого року СБУ затримала раніше судимого за крадіжки та розбій громадянина, протиправно поширював в своєму селищі листівки із закликами до відділення від України Харківської, Сумської та інших східних областей.

"Зловмисник зізнався, що до скоєння злочину його підштовхнуло прихильність комуністичної ідеології, зокрема заяви окремих лідерів компартії про необхідність відновлення СРСР", - йдеться в повідомленні.
Сепаратистові призначено покарання у вигляді року позбавлення волі.

Також наголошується, що СБУ продовжує вживати заходів щодо недопущення втягування прихильників «лівої» політичної ідеології до участі в діяльності на користь іноземних спецслужб проти основ державної безпеки.

Комуніста-рецидивіста засуджено за пропаганду сепаратизму Ямпільський районний суд Сумської області визнав винним мешк...

Posted by Служба безпеки України on 12 червня 2015 р.

Нагадаємо, в Запоріжжі бойовика ДНР, який скоїв збройний напад на блокпост ВСУ в Донецькій області в травні минулого року, засудили до 12-ти років позбавлення волі.