ua en ru

У Запоріжжі бойовика ДНР засудили до 12-ти років позбавлення волі

У Запоріжжі бойовика ДНР засудили до 12-ти років позбавлення волі Фото: бойовики ДНР

Злочинець скоїв збройний напад на блокпост ВСУ в Донецькій області

Хортицький райсуд Запоріжжя призначив дванадцять років позбавлення волі з конфіскацією майна 29-річному жителю Маріуполя, який скоїв низку тяжких злочинів на користь терористичної організації ДНР. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Запорізької області.

Так, згідно з повідомленням прес-служби відомства, встановлено, що в травні минулого року чоловік разом з іншими невстановленими особами скоїв збройний напад на блокпост Збройних сил України на території району Першого травня Донецької області.

"Для того, щоб змусити українських військових вступити до лав самопроголошеної ДНР, злочинці викрали п'ятьох солдатів і утримували їх в захопленому приміщенні Маріупольської міськради. Крім того, щоб зломити опір полонених, зловмисники під прикриттям місцевих жителів поставляли військовим отруйну їжу", - йдеться в повідомленні .

Правоохоронці також встановили, що злочинець разом з подільниками вкрав 4 автомати, кулемет, інша зброя, а також понад 1,5 тисячі боєприпасів, які відібрали у українських військових.

Відзначимо, злочинця затримали в липні минулого року на території Донецької області. У жовтні минулого року прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі і викрадення двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.262 КК України (розбій, вчинений з метою викрадення зброї та боєприпасів за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, в Запоріжжі заарештували розвідницю терористичної організації "Донецька народна республіка".

Зазначимо, станом на середину травня, в Донецькій обл. за час проведення АТО були заарештовані 374 бойовика.