ua en ru

Султан Омана провів перестановки в уряді країни

Султан Омана Кабус бен Саїд провів низку перестановок в уряді країни, замінивши 6 міністрів. Так, в рамках даного кроку, шейх Мухаммед бін Абдулла аль-Харті, який раніше обіймав крісло міністра цивільної служби, від сьогодні став головою міністерства навколишнього середовища країни. Новим міністром цивільної служби, у свою чергу, став Хамуд бін Файсал аль-Бусайді, передає РБК з посиланням на Reuters.
Крім того, міністром комерції і промисловості Оману султан призначив Мохаммеда бін Нассера аль-Хасібі, міністром освіти - Мадіху Ахмеда бін Нассера, новим міністром транспорту - Макбуль бін Алі бін Султана, а головою туристичного відомства - Мохсена бін Мохаммеда аль-Шейха.
Варто також відзначити, що в середині лютого 2011 р. влада країни вжила низку заходів по значному збільшенню заробітної плати держслужбовцям Так, рівень оплати праці був підвищений на 43% - до 520 дол. в місяць.
На даний час в Омані не спостерігається активної політичної боротьби опозиції за владу. За останніми даними, тільки близько 500 осіб провели сьогодні демонстрацію в найбільшому промисловому місті країни - Сохар. Вони спровокували виникнення заторів на дорогах, заблокували вхід в торговий центр і зламали кілька світлофорів. Крім того, минулого тижня всього близько 300 осіб вийшли на вулиці столиці Оману - м. Маскат із закликом провести політичні реформи в країні та збільшити заробітну плату. Демонстрація в Маскаті носила виключно мирний характер, на відміну від більшості акцій протесту в країнах Близького Сходу та Африки, які переросли в масові заворушення. У цілому ж варто відзначити, що в країні відсутня сильна опозиція, оскільки політичні партії в Омані заборонені.