ua en ru

На "Сухій Балці" заявили про обшуки

На "Сухій Балці" заявили про обшуки

На "Сухій Балці" готові відстоювати свою позицію в установленому законом порядку

На території адміністративних приміщень і шахт ПАТ "Євраз Суха Балка" сьогодні, 4 жовтня, проходить обшук у супроводі озброєних правоохоронців. Про це йдеться в офіційній заяві ПАТ "Євраз Суха Балка".

"З раннього ранку середи на території адміністративних приміщень і шахт підприємства відбувається обшук у супроводі озброєних правоохоронців. Метою обшуків є пошук і вилучення квадрокоптера марки DJI модель GL 3000b, а також документів з графіком чергувань охоронців служби безпеки, які працюють на підприємстві", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі також заявили, що правоохоронці завдали тілесних ушкоджень одному з робочих - гірничому майстрові.

"Керівництво компанії вважає, що дії працівників охорони підприємства були правомірними і регламентувалися їх посадовими інструкціями з урахуванням режимності об'єкта. Зокрема, мова йде про несумісність наявності некерованого або керованого не працівниками підприємства безпілотного літального апарату з окремими механізмами і об'єктами підвищеної небезпеки на території шахти. Адміністрація та юристи рудника "Суха Балка" переконані, що немає складу злочинів ні за фактом крадіжки, ні за фактом перешкоджання журналістській діяльності. Ми готові відстоювати свою позицію в установленому законом порядку", - зазначається в заяві.

Як відомо, з 19 вересня 2017 р. у Києві понад 250 шахтарів "Суха Балка" продовжують свій безстроковий мітинг під будівлею Державної служби геології та надр України. Гірники шахт "Ювілейна" та ім. Фрунзе вимагають від чиновників виконати рішення суду про видачу підприємству спеціальних дозволів на користування надрами.

За словами шахтарів, ситуація виникла через те, що в серпні 2016 року у підприємства закінчився термін дії попередніх спецдозволів. Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду задоволено позов рудника, яким Держгеологію зобов'язали продовжити термін дії спецдозволів на користування надрами до 2036 року.

Після цього справа розглядалася ще в кількох інстанціях, поки Вищий адміністративний суд України поставив крапку в цих розглядах, заявляли гірники. Рішенням від 23.03.2017 він залишив в силі рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 29.07.2016 по справі 804/4335/16.

3 жовтня Держгеонадра опублікували на сайті повідомлення про досягнення компромісу з ПАТ "Євраз Суха Балка". "Державною службою геології та надр України у рамках чинного законодавства за результатами проведення консультацій ухвалено рішення в найкоротші терміни врегулювати проблемну ситуацію з ПАТ "Євраз Суха Балка", - йдеться в повідомленні.

Проте гірники не вірять чиновникам, і продовжують мітингувати.