ua en ru

Суддя Вищого госпсуду Швець відсторонений від посади

Суддя Вищого госпсуду Швець відсторонений від посади Фото: ВККСУ відсторонила суддю Швеця з посади

На даний момент Віктор Швець знаходиться у відпустці

Вища кваліфікаційна комісія суддів України задовольнила клопотання генерального прокурора про відсторонення від посади судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Клопотання генерального прокурора задовольнити, відсторонити суддю Швеця від займаної посади у зв'язку з відкритою кримінальною справою у відношенні його. Розгляд справи завершено",- постановив головуючий на засіданні Микола Патрюк.

Генеральний прокурор України у клопотанні вказує, що, обіймаючи посаду, суддя може впливати на досудове розслідування.

"Суддя може ухилятися від явки на судове засідання і ухилятись від розслідування", - повідомив член ВККСУ.

Зазначимо, що підозру у скоєнні злочинів вручено Швецю 27 липня, строки досудового розслідування продовжено і діють на сьогоднішній день. Разом з тим, Швець і його представники вважають дане клопотання необґрунтованим.

"Не орган досудового слідства, а я повинен доводити, що я не верблюд...Мельник пише, що я хотів отримати вигоду. Яким чином я можу на них впливати, я навіть не знаю де вони живуть...мене Звинувачують нібито в тому, що я даю свідомо не правдиві показання щодо викрадення автомобіля (неправомірна купівля якого йому інкримінується, - ред.) ", - обурився Швець.

Крім того, представник генпрокурора заявив, що суддя Швець вже чинив тиск на свідків у кримінальному провадженні.

Зазначимо, що Швець підозрюється в шахрайстві і дачі завідомо неправдивих показань. На даний момент він перебуває у відпустці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що судді Вищого господарського суду Віктору Швецю 15 серпня вручили копію клопотання про відсторонення від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.