ua en ru

Суддю міськрайонного суду Кіровоградської обл. засуджено до шести років за неправомірний вирок

Суддю Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської обл. визнано винним у скоєнні ряду злочинів та засуджено до шести років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Згідно повідомленню, вказана кримінальна справа за рішенням Верховного суду України задля об'єктивності розгляду була направлена до Кременчуцького районного суду Полтавської області.

"На даний час, вказаним судом колишнього працівника Феміди визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України та засуджено до 6 років реального позбавлення волі. До набуття вироком своєї законної сили йому залишений запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд", - йдеться в повідомленні.

Кримінальну справу було розпочато весною минулого року. Згідно повідомленню, суддя без відповідного позову, не проводячи обов'язкових судових засідань, визнав дійсним фіктивний договір про придбання нерухомості на користь третіх осіб.