ua en ru

Суддя у справі Лавриновича оголосив самовідвід через особливе ставлення до екс-міністра

Суддя у справі Лавриновича оголосив самовідвід через особливе ставлення до екс-міністра Фото: Олександр Лавринович

Сакуренко: рішення мені далось нелегко і перед засіданням я провів безсонну ніч

Суддя у справі колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича Дмитро Сокуренко оголосив про самовідвід. Про це повідомляє ТСН.

Так, сьогодні у Апеляційному суді Києва мали розглянути скаргу на запобіжний захід екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу.

Однак, на початку засідання суддя Дмитро Сокуренко оголосив про самовідвід. За його словами, він 25 років працював з Лавриновичем і має "особливе ставлення" до екс-міністра.

Сокуренко також зазначив, що таке рішення йому далось нелегко і перед засіданням він провів "безсонну ніч".

Заяву про самовідвід судді ухвалили і перенесли засідання. Дату наступного розгляду оголосять пізніше - коли зберуть новий склад суддів.

Нагадаємо, минулого тижня Печерський районний суд Києва обрав колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 218 тис. грн.

Сума застави може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою.

Зазначимо, Генпрокуратура просила суд заарештувати Лавриновича з альтернативою застави 8,5 млн грн.

Пізніше стало відомо, що прокуратура готує апеляційну скаргу на обрання судом запобіжного заходу колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу у вигляді застави.

За даними ГПУ, навесні 2013 року Лавринович спільно з його заступником підписали з юридичною фірмою "Скад" закордонної договір на проведення наукових досліджень і за 8,5 млн грн закупили висновок дослідний компанії, який не був фактично використаний під час розгляду справи в Європейському суді.