ua en ru

Суди затягують розгляд справи одеського судді Бурана

Суди затягують розгляд справи одеського судді Бурана Фото: Олексій Буран

Судді висунуто обвинувачення в отриманні хабаря та посяганні на життя правоохоронців

Справа судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана, якого Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зі стріляниною затримало за хабар у півмільйона гривень, "застрягла" у миколаївських судах. Про це йдеться у повідомленні видання "Наші гроші".

Як зазначається, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у липні направила до суду кримінальне провадження стосовно Бурана і адвоката Андрія Селіхова, але, як свідчать дані Єдиного держреєстру судових рішень, розгляд справи досі не розпочався.

Повідомляється, що справа щодо судді Бурана була направлена до Миколаївського районного суду Миколаївської області.

У свою чергу, в.о. голови Миколаївського райсуду завернувся до Апеляційного суду області з проханням передати справу в інший суд.

Згідно з рішенням Апеляційного суду, справу судді Бурана не можуть розглядати суди Миколаївської області, оскільки злочин було вчинено в Одесі, і направив справу у Вищий спецсуд, щоб той визначив підсудність справи. А Вищий спецсуд, у свою чергу, вказав, що САП все надіслала правильно: оскільки один із підозрюваних - суддя, то справа має розглядатися в іншій області.

Крім того, САП просила Вищий спецсуд для оперативності та ефективності розгляду одразу направити справу не в Миколаївський райсуд, а в Ленінський райсуд Миколаєва, однак отримала відмову.

Тож, як зазначається, справа повернулася до Миколаївського райсуду, де знову не розпочався розгляд.

"Цього разу виявилося, що в суду не вистачає кадрів для призначення колегії з трьох суддів. Всього в суді працює 6 суддів, з яких троє - у відпустці; один - слідчий суддя, який не розглядає кримінальні провадження; один - на даний час не мас повноважень для здійснення процесуальних дій та відправлення правосуддя; і ще в одного сплинув строк повноважень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, 1 вересня за рішенням Апеляційного суду Миколаївської області справу було передано на розгляд до Заводського районного суду м. Миколаєва. Поки що у держреєстрі немає даних щодо призначення підготовчого засідання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва пролив термін утримання під вартою судді Малиновського району Одеси Олексія Бурана до 18 вересня 2016 року.