ua en ru

Суди у справах "свободівців" Швайки та Сиротюка перенесли на 10 вересня

Суди у справах "свободівців" Швайки та Сиротюка перенесли на 10 вересня Фото: Ігор Швайка біля будівлі суду

Суд за Швайка і Сиротюку про події під ВРУ відбудеться 10 вересня

Судові засідання у справах нардепів від ВО "Свобода" Ігоря Швайки та Юрія Сиротюка, яким було оголошено підозру в організації масових заворушень під Верховною Радою 31 серпня, перенесли на 10 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВО "Свобода".

"Засідання щодо націоналістів перенесено на четвер, 10 вересня. Суддя Матійчук повинен розглянути справу Юрія Сиротюка в 11:00, а Ігоря Швайки - в 14:00", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, суд по справі Швайки та Сиротюка спочатку був призначений на сьогодні, 7 вересня 2015 р. Як виявилося, одіозна суддя Світлана Волкова, яка повинна була провести засідання, захворіла.

ВО "Свобода" повідомляє, що, за неперевіреними даними, в середу, 9 вересня, має відбутися засідання у справі Едуарда Леонова.

Нагадаємо, 4 вересня ГУМВС України в Києві оголосили підозра в організації масових заворушень трьом членам ВО "Свобода" Ігорю Швайці, Едуарду Леонову і Юрію Сиротюку. Мова йде про зіткнення під будівлею Верховної Ради 31 серпня, в ході яких загинуло 3 людини, близько 150 отримали поранення.

Спочатку судити Швайку повинна була суддя Світлана Волкова, яка прославилася тим, що відпустила під домашній арешт колишнього командира "Беркута" Дмитра Садівника, який звинувачувався у розстрілах на Майдані.