ua en ru

Судді КСУ намагаються "вбити" закон про люстрацію, - Козаченко

Судді КСУ намагаються "вбити" закон про люстрацію, - Козаченко Фото: у Мінюсті вважать, що КСУ хоче знищити закон про люстрацію

За її словами, розгляд конституційного провадження затягли

Судді Конституційного суду України (КСУ) намагаються "вбити" закон "Про очищення влади", навмисно затягуючи розгляд його відповідності Конституції. Про це в ефірі "5 каналу" заявила глава департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

"Максимальний термін розгляду конституційного провадження невідкладного - 1 місяць. А вони розглядають це питання більше ніж рік і два місяці. Тобто порушили цей термін більш ніж в 13 разів. За умови того, що 6 суддів мають конфлікт інтересів, за умови того, що вони власне порушують закон - вони намагаються зараз "вбити" фактично цей закон", - заявила Козаченко.


Раніше голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв повідомляв, що Конституційний суд України збирається визнати неконституційним закон про люстрацію.

Нагадаємо, 14 червня Конституційний суд України продовжить обговорювати відповідність Конституції України закону "Про очищення влади", що передбачає люстрацію чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича.