ua en ru

У суді щодо запобіжного заходу Насірову оголошено перерву для медогляду

У суді щодо запобіжного заходу Насірову оголошено перерву для медогляду Фото: Насіров у суді

Лікарі мають підтвердити або спростувати можливість Насірова брати участь у судовому процесі

У судовому процесі щодо обрання запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби Роману Насірову оголошено перерву у зв'язку з додатковим медичним оглядом. Про це повідомляє з зали суду кореспондент РБК-Україна.

"Вважаю за доцільне досліджувати документи, що свідчать про його стан здоров'я. Його адвокати не надали жодної довідки, згідно з якою не можна було б проводити процесуальні дії", - сказав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов.

Також він надав суду висновок лікарів інституту Шалімова і довідку з лікарні Феофанія, згідно з якими Насіров у змозі брати участь у сьогоднішньому засіданні.

"Ми наполягаємо на допуск лікарів до нашого підзахисного зі швидкої допомоги, з посвідченням особи", - сказав адвокат.

Сторона захисту стверджує, що лікарі, які перебувають поруч із Насіровим, не уповноважені надавати швидку допомогу, тому до зали суду запросили інших лікарів, які підтвердять або спростують можливість Насірова брати участь у судовому процесі.

"Тиск - 180. Він (Насіров - ред) вимагає негайної госпіталізації в стаціонар. Прошу забезпечити кваліфіковану консультацію, яка допоможе і ліквідує обставини протягом 13 годин, і припинити катування. Він був позбавлений елементарного - їжі", - заявив адвокат Андрій Кузьменко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський райсуд Києва почав розгляд клопотання САП про обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову.