ua en ru

На суді над ГРУшниками свідчення дає свідок, трансляція засідання заборонена

На суді над ГРУшниками свідчення дає свідок, трансляція засідання заборонена Фото: суд над ГРУшниками

Проти текстової трансляції суд не заперечує

На суді над офіцерами Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим свідчення дає свідок. Щоб забезпечити захист родичам свідка прокурори клопотали про переведення засідання у закритий режим, суд постановив заборонити трансляцію, повідомляє "Медіазона".

"Прокурор клопоче про переведення засідання у закритий режим. В суд прибув свідок, розповів, що його співмешканка і діти живуть на тимчасово окупованій території. Захист заперечує", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, адвокати підсудних заперечують проти закриття засідання оскільки, на їхню думку, суд зобов'язаний забезпечувати безпеку свідкові, а не його родичам.

"Ніяких доказів, що може бути йому (свідкові) небезпечно, прокурори не привели", - заявила адвокат Соколовська.

Розглянувши клопотання прокурорів, суд постановив відключити трансляцію із залу і заборонити журналістам запис засідання.

"Проти текстової трансляції суд не заперечує", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, свідком є ​​уродженець Мелітополя Запорізької області 1991 року народження Залогін Євген Юрійович, безробітний. Свідок був мобілізований, опинився в піхоті, в 92-й бригаді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Голосіївському районному суді Києва сьогодні в ході розгляду справи російських офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва прокурори почали оприлюднювати докази провини.