ua en ru

Суд не задовольнив скарги компанії Telenor.

Учора суд відмовив у задоволенні трьох скарг Telenor, яка намагалася оскаржити дії судових приставів, повідомляє РБК daily. Минулого року вони ухвалили передати Росмайно частину приналежних норвежцям акцій "ВимпелКому". Наступне засідання, що стосується спору між Telenor і Farimex, відбудеться 24 березня. Цей день може стати вирішальним для всіх учасників конфлікту, говорять джерела.
Про те, що суд не задовольнив скарги Telenor, РБК daily розповіла представник Telenor Ганна Іванова-Галіцина. Перша апеляція Telenor стосувалася рішення судових приставів передати пакет в "ВимпелКомі" Росмайно. Компанія також оскаржила накладення на неї штрафу в розмірі 1,7 млрд дол. і була не згодна з рішенням приставів стягнути з неї 7% від цієї суми. Рішення про стягнення з Telenor 1,7 млрд дол. за її позовом було ухвалено Омським судом 19 лютого 2009 р. Після того як міноритарний акціонер оператора "ВимпелКом" - компанія Farimex звернулася до суду. На думку Farimex, Telenor затягувала вихід "ВимпелКома "на ринок України, через що в 2004 р." ВимпелКом" зазнав збитків.
Конфлікт Telenor з Farimex загрожує угоді зі злиття телекомунікаційних активів норвезької компанії і російської Altimo. Днями в Комісію з цінних паперів США (SEC) надійшли документи від новоствореного акціонерами "ВимпелКому" холдингу Vimpelcom Ltd. У них говориться, що судовий конфлікт між основним акціонером і міноритарієм є одним з основних ризиків. Якщо позов Farimex не буде анульовано, угоду скасують.