ua en ru

Суд завтра розгляне позов щодо відсудження дивідендів "Укрнафти"

Суд завтра розгляне позов щодо відсудження дивідендів "Укрнафти" Фото: в. о. заступника голови правління "Нафтогазу" Андрій Пасішник

У "Нафтогазі" назвали цей позов "абсурдним"

Господарський суд Києва завтра, 21 травня 2015 р. розгляне позов ТОВ "Фінансова компанія "Гамбіт" щодо відсудження дивідендів ПАТ "Укрнафта". Про це у своєму Facebook повідомив в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

"Завтра, в господарському суді Києва ключове засідання, яке істотно впливає на процес повернення державі контролю над" Укрнафтою! Приват здійснює в суді "міжсобойчик", коли й Позивач, й Відповідач фактично є пов'язаними особами та координують свої дії. Це видно, зокрема, з того, що ФК Гамбіт є засновником купи підприємств, що входять до складу групи Приват, а директор цього ТОВ пан Ігнатьєв є одночасно керівником багатьох підприємств цієї групи", - написав Пасішник.

Він також підкреслив, що правління "Укрнафти" вже третій місяць не відповідає на офіційні звернення, які спрямовані на виконання вимог статуту та чинного законодавства.

"Сама суть позову абсурдна - Гамбіт вважає, що НАК Нафтогаз не представлений в наглядовій раді "Укрнафти", оскільки зборами обрано фізичних осіб. станом на сьогодні, усі зазначені фізичні особи є керівниками Нафтогазу та діють виключно в інтересах держави. Строк позовної давності Позивачем порушений, але суд не взяв це до уваги", - зазначив Пасішник.

Він додав, що "Гамбіт" вже подавав заяву про вжиття заходів для забезпечення позову шляхом зупинення роботи наглядової ради і, отримавши відмови в його задоволенні, вдруге подав зазначене клопотання.

Пасішник також нагадав, що 26 травня набирають чинності законодавчі зміни, які надають можливість "Нафтогазу" самостійно проводити засідання спостережної ради, враховуючи наявність більшості у його складі представників держкомпанії.

Нагадаємо, в квітні "Укрнафта" заявила про списання боргу перед "Нафтогазом" у зв'язку з зарахуванням зустрічних вимог.