ua en ru

Суд заборонив УЗ вимагати поставки палива від пов'язаної з "Трейд Коммодіті" компанії

Суд заборонив УЗ вимагати поставки палива від пов'язаної з "Трейд Коммодіті" компанії Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

Суд заборонив підписувати договір з дочірньою компанією фігуранта "схем" у Міноборони

Господарський суд Дніпропетровської області заборонив Публічному акціонерному товариству "Укрзалізниця" вимагати поставки палива від пов'язаної з "Трейд Коммодіті" компанії. Відповідний документ опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Повідомляється, що суд заборонив УЗ підписувати договір про постачання 10 тис. тонн дизпалива з компанією "Август Пром", яка пов'язана з "Трейд Коммодіті". Відзначимо, "Август Пром" 28 грудня 2017 року перемогла в ході тендеру на поставку палива за ціною 26 090 гривень за тонну, однак у зв'язку з подорожчанням нафтопродуктів компанія "Утиль Оіл" подала позов, в якому стверджує, що переможець тендеру не має наміру виконувати договір за такою ціною.

На даний момент "Август Пром" залишається єдиним переможцем тендеру, з яким не укладено договір. Ця компанія входить в орбіту групи "Трейд Коммодіті", яка є фігурантом справи про корупцію в Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дочірня компанія фігуранта "схем" у Міноборони підписала з УЗ договір про постачання палива.