ua en ru

Суд заборонив діяльність партії "Російський блок" в Чернігівській обл

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури області про припинення діяльності Чернігівської обласної організації партії "Російський блок".

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокуратури області про припинення діяльності Чернігівської обласної організації партії "Російський блок". Про це йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

"Як було встановлено в ході проведеної прокурорської перевірки, свою діяльність Чернігівська обласна організація партії "Руський блок" здійснювала з порушенням законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перевіркою встановлено відсутність організації та її керівництва за їх місцезнаходженням.

"Згідно українського законодавства, це є підставою для судового рішення про припинення юридичної особи. Прокуратурою області було підготовлено відповідну позовну заяву, яке суд задовольнив", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 13 травня 2014 р. Київський окружний адміністративний суд р. Києва задовольнив позов Міністерства юстиції і постановив заборонити діяльність політичної партії "Руський блок" у зв'язку із закликами до повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України.