ua en ru

Суд заборонив діяльність партії "Руський блок"

Київський окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції і постановив заборонити діяльність політичної партії "Руський блок" у зв'язку із закликами до повалення Конституційного ладу і порушення територіальної цілісності.

Київський окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції і постановив заборонити діяльність політичної партії "Руський блок" у зв'язку із закликами до повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України. Відповідне рішення оголосив головуючий суддя по справі Сергій Каракашьян, передає кореспондент РБК-Україна.

Дане рішення суду вступить у силу через десять днів, якщо відповідач ("Руський блок") не оскаржить його в суді вищої інстанції.

Напередодні лідер партії "Руський блок" Геннадій Басов не зміг дати свідчення по відеоконференції.

Раніше, наприкінці квітня, в аналогічному процесі Мін'юст домігся заборони діяльності політичної партії Сергія Аксьонова "Руська єдність".

Судовий процес про заборону "Руської єдності" і "Руського блоку" було розпочато 9 квітня.

Зазначимо, лідером "Руського блоку" є депутат законодавчих зборів м. Севастополя Геннадій Басов (на фото).

Партія "Руський блок" починалася зі створення у червні 1999 р. Російського руху України (РРУ). Офіційно була зареєстрована в березні 2001 р.

Суд заборонив діяльність партії "Руський блок"

(Фото: Twitter @EuroMaidan)