ua en ru

Суд заочно заарештував екс-главу НБУ Соркіна

Суд заочно заарештував екс-главу НБУ Соркіна Фото: Ігор Соркін знаходиться в розшуку за підозрою в розкраданні коштів

Суд задовольнив клопотання прокурора Генпрокуратури

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього голову Національного банку України Ігоря Соркіна. Про це йдеться в постанові суду від 1 березня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В обґрунтування клопотання зазначається, що Генпрокуратура розслідує кримінальну справу за фактами незаконного заволодіння посадовими особами НБУ та "Реал-банку" засобами Національного банку у вигляді стабкредиту на загальну суму близько 787,3 млн гривень.

Крім того, слідчі підозрюють Соркіна у заволодінні, за попередньою змовою зі службовими особами НБУ, "Брокбізнесбанк" і ПАТ "Аграрний фонд" коштами ВАТ "Аграрний фонд" на суму понад 2 млрд гривень.

Враховуючи той факт, що Соркін оголошений в міжнародний розшук, суд вважає за доцільне обрати щодо нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у вересні 2015 року співробітники СБУ почали розшук колишнього голови Національного банку України (НБУ) Ігоря Соркіна та голови правління ПАТ "Реал банк" Володимира Агафонова.