ua en ru

Суд заблокував призначення глави "Укренерго"

Суд заблокував призначення глави "Укренерго" Фото: суд заблокував призначення глави "Укренерго"

Заборона не є остаточним, може бути оскаржений і служить запобіжним заходом

Окружний адміністративний суд Києва встановив судову заборону Кабінету Міністрів погоджувати Сергія Зуєва на посаду директора НЕК "Укренерго". Відповідне рішення внесено в Єдиний державний реєстр судових рішень.

Згідно з рішенням, позивач вважає, що призначення Зуєва, без наявності рішення суду про скасування результатів конкурсу на голову "Укренерго", обмежує його захист прав, свобод та інтересів. Заборона не є остаточним, може бути оскаржений і служить запобіжним заходом.


В ході розгляду позову, судом був выявленряд порушень, які були зафіксовані під час проведення конкурсу.

зокрема, згідно з умовами конкурсу,претендент повинен особисто подавати та/або надсилати електронною поштою свої документи, резюме та конкурсну пропозицію. Однак, роздрукування електронної пошти, надані представником Міністерства економічного розвитку і торгівлі, свідчать про те, що документи Зуєва для участі в конкурсі відправили з пошти співробітника рекрутерської компанії ТОВ "Хадсон".

При цьому, згідно з документом, співзасновник і партнер "Хадсон" також був головою комісії при комітеті призначення особливо важливих для економіки підприємств при проведенні конкурсного відбору на посаду керівника "Укренерго".

Також комісія з призначень приймає, реєструє та перевіряє документи, подані претендентами. У випадку ж з Зуєвим, його документи (заяву про допуск до участі, згода на збір та обробку персональних даних заяву про присутність представників ЗМІ, біографічної довідки (резюме), копій паспорта, диплома спеціаліста і трудової книжки) зареєстровані не були.

Таким чином, суддя вказує на відсутність доказів прийому і перевірки комісією документів.

До того ж документи повинні надсилати на адресу personal@me.gov.ua. Але документи Зуєва спочатку вирушили на електронну скриньку співробітника "Хадсон", а з "Хадсон" — на пошту одного з членів комісії з відбору.

Розгляд позову про скасування результатів конкурсу на посаду глави "Укренерго" призначено на 30 серпня 2016 року.

Нагадаємо, в травні "Укренерго" обрало нового керівника, яким став Сергій Зуєв.