ua en ru

Суд взяв під варту екс-заступника голови Дніпропетровської облради за махінації на 15 млн гривень

Суд взяв під варту екс-заступника голови Дніпропетровської облради за махінації на 15 млн гривень Фото: досудове розслідування оборудки із заниженням орендної ставки триває

Колишнього чиновника підозрюють у навмисному застосуванні заниженої удвічі ставки при укладенні договору оренди

Жовтневий районний суд міста Дніпра (колишній Дніпропетровськ, - ред.) задовольнив клопотання прокуратури Дніпропетровської області та обрав колишньому заступнику голови Дніпропетровської обласної ради, який підозрюється в нанесенні збитків державі на суму 15 млн гривень, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 13 млн 780 тисяч гривень. Про це повідомили сьогодні у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Як наголошується, 10 серпня екс-посадовцеві повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).


Так, у 2011 році підозрюваний уклав з товариством з обмеженою відповідальністю, одним із засновників якого є дочка його цивільної дружини, договір оренди цілісного майнового комплексу будівель Аульської хлоропереливної станції.

"В результаті застосування орендної ставки в розмірі 5% від вартості майна замість 10% за весь період дії договору до бюджету не надійшло 15 млн грн", - наголосили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, додавши, що в даний час триває досудове розслідування.

Нагадаємо також, що напередодні слідче управління прокуратури Дніпропетровської області звинуватило колишнього першого заступника мера Дніпра в нанесенні державі збитків у розмірі 30 млн гривень.