ua en ru

Колишній заступник мера Дніпра підозрюється в нанесенні державі 30 млн гривень збитків

Колишній заступник мера Дніпра підозрюється в нанесенні державі 30 млн гривень збитків Фото: эксзаммэра Дніпра звинувачується в нанесенні збитків державі на 30 млн гривень

В результаті його дій з комунальної власності були виведені 230 об'єктів нерухомості

Слідчим управлінням прокуратури Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальній справі стосовно першого заступника голови Дніпропетровської міської ради (2000 - 2013 і 2014 -2015р). Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Чиновнику інкримінують злочини, передбачені ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).


Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що в період своєї діяльності вказаний посадовець, використовуючи своє службове становище та діючи в інтересах юридичних осіб, умисно не організував та не проконтролював укладення договорів на оформлення пайової участі забудовників у створенні інженерно-транспортної інфраструктури міста. В результаті таких дій 53 підприємства не сплатили до держбюджету кошти у вигляді пайових внесків на суму понад 18,3 млн гривень.

Досудовим слідством також встановлено, що перший заступник міського голови, знаючи про рішення Дніпропетровської місцевої ради та господарського суду Дніпропетровської області про передачу на баланс одного з комунальних підприємств об'єктів нерухомого майна, не забезпечив їх виконання, в результаті чого 230 об'єктів нерухомого комунальної власності залишилися на балансі житлово-комунальних підприємств, які в подальшому були визнані банкрутами, а об'єкти нерухомості через процедуру ліквідації перейшли у власність приватних юридичних осіб

Крім того, чиновник підписав та видав рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міськради про передачу нежитлового приміщення з балансу діючого комунального підприємства на баланс іншого, яке в той час не здійснювало господарської діяльності та щодо якого у 2012 році була почата процедура банкрутства. В подальшому це стало підставою для вибуття зазначеного приміщення з комунальної власності шляхом відчуження через процедуру ліквідації підприємства, що спричинило державі збитків на суму майже 3,5 млн гривень.

9 серпня 2016 посадовій особі повідомлено про підозру у вчиненні зазначених злочинів.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, ГПУ вилучила документи, що підтверджують службові злочини мерів Ірпеня і Бучі.