ua en ru

Суд вперше встановив факт загибелі українського військового від агресії РФ

Суд вперше встановив факт загибелі українського військового від агресії РФ Фото: в Україні вперше в судовому порядку встановлена загибель військового від агресії РФ

Суд у Хмельницькій області ухвалив відкрити провадження по справі про загибель українського майора

Український суд вперше встановив факт загибелі українського військового від агресії Російської Федерації. Про це йдеться в постанові Ярмолинецького районного суду Хмельницької області про відкриття провадження у справі про загибель майора Ярослава Костишина в жовтні 2014 року в Авдіївці.

"Відкрити провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1, яка діє в особистих інтересах та в інтересах малолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_3, зацікавлені особи: Міністерство соціальної політики України і Російська Федерація, про встановлення факту загибелі ОСОБА_4 внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", - йдеться в постанові

За словами голови Всеукраїнського громадського руху "Сила права", який представляє в суді інтереси сім'ї загиблого, Андрія Сенченка, дане рішення суду є історичним.

"Як тільки рішення суду вступить в силу, далі ми будемо допомагати родині загиблого отримати компенсацію згідно з законом", - уточнив Сенченко.

Він також зазначив, що "Сила права" має намір допомагати всім сім'ям загиблих військових підготувати відповідні документи для звернення в суд.

"Всі ці рішення Україна може використовувати для засудження тих, хто розпочав цю агресію, наприклад, у Гаазькому суді, в інших міжнародних інстанціях. Це не політичне рішення, це рішення суду, який вивчив усі обставини. І тепер ми маємо вичерпні докази того, що люди загинули в результаті російського збройного втручання", - додав він.

Нагадаємо, розвідка встановила особи офіцерів ЗС РФ, відповідальних за ракетний обстріл Донбасу.