ua en ru

Розвідка встановила особи офіцерів ЗС РФ, відповідальних за ракетні обстріли Донбасу

Розвідка встановила особи офіцерів ЗС РФ, відповідальних за ракетні обстріли Донбасу Фото: обстріли Донбасу

ГУР ідентифікувала особистості двох високопоставлених військовослужбовців ЗС Росії, командувачів російсько-сепаратистськими силами на Донбасі

Головне управління розвідки Міноборони встановило особи двох російських високопоставлених військових чиновників, які приймають участь у військових злочинах на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що в якості "начальника ракетних військ і артилерії Південного військового округу (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ" знаходиться генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович, 23.04.1964. З початком військової агресії Росії проти України генерал-майор ЗС РФ Ярощук безпосередньо відповідає за бойове застосування ракетних військ і артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також за обстріл підрозділів Збройних сил України, мирного населення та об'єктів інфраструктури з території Росії. Для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії генерал Ярощук регулярно незаконно перетинає російсько-український кордон", - йдеться в повідомленні ГУР.

Розвідка встановила особи офіцерів ЗС РФ, відповідальних за ракетні обстріли Донбасу

Фото: генерал-майор ЗС РФ Ярощук.

Також за даними розвідки, полковник Ягельский, однокашник генерал-майора ЗС РФ Ярощука по навчанню в Тбіліському вищому артилерійському командному училищі, також є безпосереднім виконавцем його злочинних наказів по обстрілу мирного населення та об'єктів інфраструктури України.

Розвідка встановила особи офіцерів ЗС РФ, відповідальних за ракетні обстріли Донбасу

Фото: полковник ЗС РФ Ягельский.

Нагадаємо, за даними ГУР, 23 березня воєнізовані підрозділи самопроголошеної "Донецької народної республіки" поповнилися військовослужбовцями з Дагестану.