ua en ru

Суд відновив заступника начальника ГСУ Мамку на посаді

Суд відновив заступника начальника ГСУ Мамку на посаді Фото: Григорій Мамка

Мамка відновлений на посаді з 8 лютого

Окружний адміністративний суд Києва 7 квітня завершив розгляд справи за позовом Григорія Мамки, звільненого з посади заступника начальника Головного слідчого управління (ГСУ) - начальника управління Національної поліції України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Своєю постановою суд задовольнив вимоги позивача та поновив Мамку Григорія Миколайовича на службі в поліції на посаді заступника начальника Головного слідчого управління - начальник управління Національної поліції України з 8 лютого 2016 року", - йдеться в повідомленні.


Наголошується, що під час судового розгляду справи і на стадії письмового провадження, адвокат Національної поліції України, представник Національної поліції України та голови Національної поліції України Хатии Деканоїдзе не надали суду письмових заперечень проти позову та будь-яких доказів, які б доводили правомірність їх дій з атестації та звільнення Мамки Відповідач не виконав одного з головних своїх обов'язків, передбачених частиною другою статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України щодо обов'язку доказування.

Рішення суду мотивовано невідповідністю дій відповідачів щодо атестації та звільнення позивача вимогам закону "Про Національної поліції" і порушення порядку проведення атестації поліцейських.

Нагадаємо, заступник начальника головного слідчого управління Григорій Мамка був звільнений з займаної посади 25 грудня.