ua en ru

Суд поновив на посаді екс-главу Держслужби зайнятості Кашубу, підозрюваного в хабарництві

Суд поновив на посаді екс-главу Держслужби зайнятості Кашубу, підозрюваного в хабарництві Фото: Павло Розенко

Розенко пообіцяв, що не буде відновлювати на посаді чиновника-хабарника

Печерський районний суд Києва вирішив відновити на посаді главу Державної служби зайнятості України Ярослава Кашубу, затриманого у вересні 2015 року на хабарі у розмірі понад 600 тис. грн. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко в інтерв'ю "ZN.UA".

"На сьогоднішній день у мене є рішення Печерського районного суду про те, що з 12 січня 2016 року я зобов'язаний відновити його на посаді. У мене є офіційна заява його адвоката про те, що термін відсторонення його (Кашуби) з посади закінчився і так як ніяких судових розглядів по цій справі немає, він повинен повернутися на роботу", - розповів Розенко.

Міністр повідомив, що не буде відновлювати на посаді чиновника-хабарника і пообіцяв продолжитт судові розгляди з Кашубою.

"Ніякого судового розгляду справи про хабарництво немає. Як реагувати на цю ситуацію? З одного боку є факти, які бачили і я, і всі інші, з іншого боку - немає ніякого продовження у цієї справи. Зате є рішення суду про те, що я зобов'язаний відновити Кашубу на посаді голови Державної служби зайнятості", - зазначив він.

Нагадаємо, 11 вересня СБУ затримала на хабарі у 600 тис. грн главу Держслужби зайнятості. Глава Мінсоцполітики Павло Розенко заявив, що Ярослав Кашуба буде відсторонений від своєї посади.