ua en ru

Суд поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця

Суд поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця Фото: Катерина Амосова (УНІАН)

Амосову усунули через зриву іспиту, який мали скласти студенти-стоматологи

Адміністративний суд Києва поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Відповідне рішення суду розміщено на сайті університету.

Як зазначається, рішенням суду зупинено дію наказу Міністерства охорони здоров'я, яким Амосову було відсторонено на 2 тижні у зв’язку з перевіркою.

Суд поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. БогомольцяСуд поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. БогомольцяСуд поновив Амосову на посаді ректора НМУ ім. Богомольця

Фото: рішення суду

Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я України відсторонило Катерину Амосову від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Як повідомили у відомстві, Амосову усунули через зриву іспиту, який мали скласти студенти-стоматологи.

Крім того, у МОЗ повідомляли про відсторонення директора Центру тестування при відомстві Ірини Булах через ситуацію у НМУ.

"Ми відсторонили від виконання обов'язків ректора Катерину Амосову та створили комісію для перевірки діяльності університету та Центру тестування. На час роботи комісії відсторонена директор Центру тестування Ірина Булах...На час роботи комісії Амосова відсторонена, в.о. ректора призначений Михайло Захараш...Наголошу, сьогодні (20 лютого 2018 року, - ред.) не відбувся ліцензійний іспит "Крок" у стоматологів. Це стало причиною відсторонення Катерини Амосової та Ірини Булах", - заявляв заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський.