ua en ru

Суд знову скасував рішення про обрання заступників голови Держгеонадр

Суд знову скасував рішення про обрання заступників голови Держгеонадр Суд знову скасував рішення про обрання заступників голови Держгеонадр

Окружний адміністративний суд Києва скасував відповідне рішення

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про обрання першого заступника та заступника голови Держгеонадр України. Про це йдеться у відповідній постанові суду, копія якої є у розпорядженні українських ЗМІ.

Зазначається, що раніше результати конкурсу визнав неправомірними Дніпропетровський окружний суд. У постанові суду йдеться про те, що конкурсна комісія не дотрималася процедури тестування кандидатів та грубо порушила принцип законності та рівності доступу до державної служби.

Зокрема, на посаду першого заступника голови Держгеонадр претендував Микола Фощій, у якого, за даними ЗМІ, кримінальне минуле. Суд визнав, що під час тестування претендентів на високі пости комісія дозволяла їм користуватися електронними гаджетами і навіть виходити з аудиторії.

Також у результаті дослідження відеоматеріалів із засідання конкурсної комісії судом було встановлено, що в ході проведення тестування були присутні менше членів комісії, ніж це передбачено законом, що означає відсутність кворуму при прийнятті рішень.

Згідно з постановою, члени конкурсної комісії не звертали уваги на виступи претендентів і спілкувалися по телефону, а також залишали аудиторію під час доповідей.

Крім того, під час виконання завдань і тестування комісія дозволила кандидатам на керівні посади користуватися телефонами, спілкуватися між собою, фотографувати монітор комп’ютера та виходити з аудиторії.

Натомість, як зазначено у постанові суду, під час проведення тестування його учасникам суворо заборонено користуватися додатковими електронними приладами, підручниками, навчальними посібниками та іншими матеріалами, а також спілкуватися між собою. У разі порушення цих вимог комісія повинна була негайно відсторонити кандидата від конкурсу.

Порушення конкурсної комісії під час визначення керівників Держгеонадр зафіксували на відео спостерігачі та журналісти.

Зазначимо, на посаду першого заступника голови Держгеонадр України претендував Микола Фощій, проти якого відкрито кримінальну справу. Як повідомляли ЗМІ, посадовець довів до банкрутства держпідприємство "Південукргеологія", девін займав посаду гендиректора, та не виплачував зарплатню працівникам.