ua en ru

Суд повернув прокуратурі звинувачувальний акт у справі Краснова, - адвокат

Суд повернув прокуратурі звинувачувальний акт у справі Краснова, - адвокат Фото: Станіслав Краснов (Крым Реалии youtube.com)

Суд пояснить рішення повернути прокуратурі обвинувальний акт у справі Краснова 24 жовтня

Бориспільський районний суд (Київська область) 20 жовтня повернув прокурору обвинувальний акт у справі лідера громадської організації "Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова і його дружини Оксани. Про це повідомив адвокат Краснова Андрій Мамалига, передає портал "Крим.Реаліі".

"Чим суд мотивував, буде відомо 24 жовтня. Але в будь-якому випадку, це тактична перемога: ГПУ повинна усунути недоліки обвинувального висновку і направити знову в суд", - сказав Мамалига.

Він передбачає, що справу буде розглядати не Бориспільський районний суд.

Інший адвокат Краснова Оксана Харахоз в своєму виступі під час судового засідання зазначила, що прокуратура подала в суд обвинувальний висновок з численними порушеннями чинного законодавства. Вона заявила, що в обвинувальному висновку відсутні потерпілі, не дивлячись на те, що вони повинні бути в разі звинувачення в замаху на вбивство.

Нагадаємо, у лютому 2016 року в Службі безпеки України повідомили, що Краснова затримали після того, як він сховав у тайнику під Києвом вибухівку.

"Краснов безпосередньо передав російській стороні списки полку "Азов", а також в період з 10 по 13 лютого перебував останній раз в республіці Білорусь, де зустрічався зі своїм російським куратором. На зв'язку з російською стороною Краснов знаходиться з 2014 року. І під час цієї останньої зустрічі, в тому числі, обговорювалися питання, пов`язані з можливим використанням тієї вибухівки, яка була вилучена в передмісті Києва", - заявили тоді в СБУ.

Колишній командир полку "Азов" Андрій Білецький заявив, що Краснов мав контакти з російськими агентами, але вони відбувалися за завданням української зовнішньої розвідки.

23 вересня 2016 року Краснов вийшов із СІЗО.