ua en ru

Суд повернув обвинувальний акт проти Пасішника прокуратурі

Суд повернув обвинувальний акт проти Пасішника прокуратурі Фото: звинувачення проти Пасішника повернуто прокуратурі

Акт був складений з порушеннями КПК

Суд повернув обвинувальний акт проти першого заступника генерального директора компанії "Укртранснафта" Андрія Пасішника прокуратурі, так як звинувачення було складено з порушеннями Кримінального процесуального кодексу і порушує права Пасішника. Відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході засідання суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з рішенням колегії суддів Солом'янського суду, в сьогоднішньому засіданні винесено рішення повернути обвинувальний акт щодо Пасішника прокуратурі, як такий, що складено з порушеннями КПК і порушує його права", - йдеться в рішенні.

Як повідомив РБК-Україна Пасішник, клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про повторне вилучення у нього закордонного паспорта було також відхилено судом.


Нагадаємо, 3 лютого детективи НАБ почали перевірку фактів, озвучених міністром економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус про можливе втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенко та деяких інших народних депутатів.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) за погодженням з прокурором САП 9 березня висунули Пасішнику підозру в незаконному впливі на Абромавічуса.

У квітні в НАБ повідомили, що не знайшли факти незаконного впливу Кононенка на Абромавічуса.