ua en ru

Суд повернув киянам земельну ділянку на ВДНГ

Господарський суд Києва повернув з незаконного користування дві земельні ділянки загальною площею 1,33 га та вартістю понад 9 млн гривень на вул. Академіка Глушкова. Про це повідомили у прес-службі прокуратури м. Києва.

У 2013 році Київрада виділила ділянки комунальному підприємству "Київтранспарксервіс" для будівництва підземного паркінгу, громадських будівель і гостьової автостоянки.

Однак прокурорською перевіркою було встановлено, що землі, відведені для будівництва, знаходяться у власності Національного комплексу "Експоцентр України", тобто належать до земель державної власності.

"Тому рішення про їх відвід не входить до повноважень Київради. Відповідно до Земельного кодексу України, передача ділянок із земель держвласності належить до компетенції Київської міської державної адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Прокуратурою міста Києва було заявлено позов до Господарського суду з вимогою повернути земельні ділянки із незаконного користування. Згодом суд визнав законними позовні вимоги прокуратури і задовольнив їх в повному обсязі.

Нагадаємо, вчора Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов прокуратури Шевченківського району та визнав незаконним передачу у приватну власність приміщень ДП "Лікувально-профілактичний комплекс "Феофанія", що належать Національної академії наук України.

Раніше в лютому Київський апеляційний господарський суд зобов'язав ТОВ "Рембудреставрація" повернути київській громаді орендовану земельну ділянку площею 1 га та вартістю 800 тис. грн у Деснянському районі столиці.