ua en ru

Суд визнав незаконною приватизацію "Феофанії"

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов прокуратури Шевченківського району і визнав незаконною передачу у приватну власність приміщень ДП "Лікувально-профілактичний комплекс "Феофанія", що належать Національної академії наук України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"Встановлено, що у 2010 році право власності на нежитлові приміщення лікувального закладу загальною площею майже 6000 кв. м, було перереєстровано за фізичною особою на підставі рішення Ворошиловського районного суду міста Донецька, нібито прийнятого більше 10 років тому. Однак, як встановила прокурорська перевірка, районний суд міста Донецьк ніколи не розглядав зазначену справу і не приймав ніякого рішення щодо приміщень столичного лікувального комплексу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на ці обставини, прокуратура Шевченківського району звернулася в суд з вимогою скасувати запис державного реєстратора про зміну власника нерухомого майна "Феофанії". Суд, погодившись з прокуратурою, задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Кабінет міністрів України ухвалив охороняти лікарні "Феофанія".