ua en ru

Суд повернув Каськіву закордонний паспорт

Суд повернув Каськіву закордонний паспорт Фото: Владислав Каськів (old.kharkivoda.gov.ua)

Захист пояснив необхідність виїзду Каськіва за кордон доглядом за дитиною

Печерський районний суд Києва повернув колишньому керівнику Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву закордонний паспорт, передає "Радіо Свобода".

Згідно з постановою суду, прокуратура просила продовжити зобов'язання, покладені на Каськіва після звільнення з-під варти та внесення застави в сумі 160 тис. гривень, але суд вирішив задовольнити це клопотання частково.

Суд зобов'язав Каськіва до 19 грудня прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора або до суду і повідомляти слідство про зміну свого місця проживання, але не побачив підстав зобов'язати підозрюваного здати на зберігання прокуратурі свій паспорт для виїзду за кордон.

При цьому захист Каськіва пояснив необхідність виїзду за кордон доглядом за малолітньою дитиною.

Генпрокуратура наголосила, що термін попереднього розслідування завершується 20 грудня. Постанову може бути оскаржено протягом п'яти днів з дня оголошення.

Нагадаємо, 8 грудня Генеральна прокуратура України оскаржила рішення Печерського районного суду Києва звільнити екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва під заставу в розмірі 160 тис. гривень.

Як відомо, на початку листопада повідомлялося, що Каськіва екстрадували в Україну з Панами. Його підозрюють у заволодінні у 2012 році коштами держбюджету на суму близько 7,5 млн гривень.