ua en ru

Суд повернув державі завод, незаконно відданий російському підприємству

Суд повернув державі завод, незаконно відданий російському підприємству Фото: прокуратура захистила права держави на завод в Черкаській області

Шполянський міськрада з порушенням закону визнав за російським "Метровагонмашем" право на український завод

Суд відновив право держави на майновий комплекс Шполянського заводу запасних частин філії ВАТ "Метровагонмаш", який раніше було незаконно віддано російському підприємству. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області.

"Встановлено, що виконавчий комітет Шполянської міської ради з грубим порушенням міжнародного угоди та законодавства України визнав за підприємством Російської Федерації ВАТ "Метровагонмаш" право власності на державне нерухоме майно, розташоване в місті Шпола", - йдеться в повідомленні.

З метою захисту та відновлення порушених прав держави прокуратура заявила позов до суду про визнання недійсними рішень виконавчого комітету зазначеної міської ради, скасування свідоцтв про право власності та витребування з чужого незаконного володіння комплексу споруд.

"Під час судового розгляду прокуратурою області повністю доведена незаконність вказаних спірних рішень і свідоцтв, у результаті чого рішенням господарського суду вони скасовані", - підкреслюється в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України передала в Кабінет міністрів матеріали для Міжнародного кримінального суду за фактами злочинів вищого керівництва Російської Федерації, а також керівництва самопроголошених ДНР і ЛНР.