ua en ru

ГПУ передала в Кабмін матеріали для Гааги щодо злочинів керівництва РФ

ГПУ передала в Кабмін матеріали для Гааги щодо злочинів керівництва РФ Фото: Президент РФ Володимир Путін

Генеральна прокуратура України передала в Кабінет міністрів матеріали для Міжнародного кримінального суду за фактами злочинів вищого керівництва Російської Федерації, а також керівництва самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"На виконання зазначеної постанови Генеральною прокуратурою України в межах компетенції підготовлені узагальнені матеріали аналітичного характеру про вчинення, починаючи з 20 лютого 2014 року, сукупності злочинів, що підпадають під норми статей 7, 8 Римського Статуту (злочинів проти людяності та воєнних злочинів)... Матеріали сьогодні, як і було обіцяно керівництвом Генеральної прокуратури, направлені в Кабінет міністрів України для їх подальшого опрацювання та вирішення питання про направлення в Міжнародний кримінальний суд", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, у вищевказаних матеріалах зібрані наявні дані про причетність до скоєння зазначених у заяві Верховної Ради України злочинів вищих посадових осіб РФ і керівників терористичних організацій ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, 4 лютого Рада прийняла заяву в Міжнародний кримінальний суд про визнання Україною юрисдикції МКС щодо злочинів проти людяності та військових злочинів вищими посадовими особами РФ, які призвели до особливо тяжких наслідків і масових вбивств українських громадян.